Integritetspolicy för dubmark.com

I denna integritetspolicy beskrivs det hur dubmark.com samlar in, använder och hanterar personuppgifter från besökare på vår webbplats.

Informationsinsamling

Information som dubmark.com kan tänkas spåra inkluderar:

  • IP-adress på enheten som används för att gå in på webbplatsen dubmark.com. IP-addressen anonymiseras genom att man tar bort den sista delen av addressen(sista okteten).
  • Webbläsarens version och datorns operativsystem.
  • Antalet länkar som kunden klickar på inom webbsidan
  • Stat eller land som kunden använder webbsidan från.
  • Datum och tid för kundens besök.
  • Namnet på kundens internetleverantör.
  • Webbsidan kunden kom från när de besökte dubmark.com.
  • Antalet sidor kunden tittade på inom dubmark.com.
 
Vi kan använda google analytics för att läsa av och analysera trafik till dubmark.com.
 
Vill du läsa mer om hur google använder information så kan du läsa google sekretesspolicy

Användning av information

Behandlingen av information baseras på någon av följande rättsliga grunder:

  • Du har lämnat samtycke till behandling genom att klicka på ”Tillåt alla” via vår banner för godkänning av cookies.
  • Behandlingen behövs för att vi ska kunna uppfylla ett avtal med dig.
 

Vi använder den insamlade informationen för följande ändamål:

  • Svara på frågor som du ställt via vårt kontaktformulär.
  • Behandla förfrågningar som du skickat via vårt kontaktformulär.
  • Kontakta dig via e-post eller telefonnummer angående våra tjänster med hjälp av informationen du försett oss med. 

Datalagring

Vi lagrar den insamlade informationen så länge det är nödvändigt för de ändamål som anges ovan eller enligt gällande lagstiftning.

Vi vidtar åtgärder för att säkerställa att personuppgifter skyddas från obehörig åtkomst.

Vi är enligt lag skyldiga att informera dataskyddsmyndigheten inom 72 timmar efter ifall ett dataintrång skulle ske och dina personuppgifter är utsatta.

Dina rättigheter

Du har rättighet till att begära tillgång till, rättelse eller borttagning av personuppgifter som vi har samlat in. Om du vill göra något av dessa begäranden, kontakta oss på info@dubmark.com

Du kan när som helst begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas eller att vi ska radera dina personuppgifter. Notera dock att en begränsning eller radering kan innebära att dubmark inte har möjlighet att skicka dig information i enlighet med dina önskemål eller överenskommelser mellan dig och dubmark. Vi är även skyldiga att på din begäran rätta uppgifter om dig som är felaktiga, ofullständiga eller vilseledande.

Delning av information

Vi säljer, handlar eller överför inte dina personuppgifter till utomstående parter. Vi kan däremot dela icke-personlig, anonym information med tjänsteleverantörer eller affärspartners för att kunna driva och förbättra vår webbplats och förstå hur användare interagerar på webbplatsen, med kravet att tjänsteleverantörer godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter.

Cookies och spårningstekniker

Vår webbsida, https://www.dubmark.com(hädanefter: ”webbsidan, webbplatsen, hemsidan, dubmark, dubmark.com”) använder cookies och andra relaterade tekniker(För enkelhetens skull refererade till som ”cookies”). Cookies placeras också av tredje parter. I dokumentet nedan informerar vi dig om vår användning av kakor(cookies)

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas på din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats. De används för att samla in information om din webbläsning och interaktioner på olika webbplatser. Cookies gör det möjligt för webbplatsen att komma ihåg dina handlingar och preferenser som t.ex inloggningar, innehåll i varukorgar eller språkval under en viss tid, så du behöver inte ange dem igen varje gång du besöker webbplatsen eller navigerar mellan dess sidor.

 

Hur använder vi cookies?

Vi använder cookies för följande ändamål:

  • Förbättra prestandan och funktionalliteten på vår webbplats genom att samla in information gällande användarbeteenden.
  • Analysera trafik för att få en generell överblick om våra användare(ej personlig information). 
 

För att samla in anonyma uppgifter om hur besökare använder vår webbplats använder vi olika verktyg. Dessa verktyg hjälper oss att förstå bland annat hur länge användare stannar på webbplatsen, vilka sidor som användaren besöker och vilket innehåll som är mest populärt. Vi använder denna information för att förbättra webbplatsens innehåll och användarupplevelsen.

Vilka typer av cookies använder vi?

Vi använder både förstapartscookies(som sätts av oss) och tredjepartscookies(som sätts av tredje parter). Nedan är några exempel på de typer av cookes som vi kan använda på vår webbplats:

Nödvändiga cookies: Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. De tillåter grundläggande funktioner som sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen.

Prestandacookies: Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder webbplatsen, t.ex vilka sidor som besöks mest och om användare upplever några felmeddelanden. Informationen som samlas in med hjälp av cookies är anonym och används enbart för att förbättra funktionaliteten och prestandan av webbplatsen.

Statistikcookies använder vi för att optimera webbplatsen för våra användare. Med hjälp av denna cookie får vi insikt i hur hemsidan används. Vi ber dig om lov innan dessa cookies placeras.

Tredjepartscookies: Cookies som sätts av andra domäner, det  kan vara tjänsteleverantörer eller affärspartners. Tredjepartscookies öppnar upp möjligheten för att spåra webbhistorik. 

Hantera inställningar för cookies

Du kan välja att acceptera eller avvisa cookies via inställningarna i din webbläsare. De flesta webbläsare accepterar cookies automatiskt, men du kan ändra dessa inställningar om du föredrar att avvisa cookies. Notera att om du avvisar cookies kan vissa funktioner på vår webbplats vara begränsade och du kanske inte kan dra nytta av vissa funktioner.

Om du vill hantera dina cookieinställningar, läs följande instruktioner:

Chrome:

  1. Öppna Google Chrome
  2. Klicka på ikonen för Chrome-menyn
  3. Näst intill längst ner på sidan klickar du på ”Visa avancerade inställningar”
  4. Du inaktiverar cookies genom att välja ”Förhindra att webbplatser sparar några data”

Safari:

  1. Öppna Safari
  2. Välj ”Inställningar” under ”Safari-menyn” och klicka på ”Integritetsskydd”
  3. Du inaktiverar cookies genom att välja ”Blockera Cookies”

Firefox:

  1. Öppna Firefox
  2. Välj menyn ”Verktyg” och klicka på ”Inställningar”
  3. Välj ”Sekretess” och avmarkera valet ”Tillåt att webbplatser lagrar kakor”
  4. Ifall inställningarna inte appliceras direkt kan du behöva starta om din webbläsare.

Internet Explorer

  1. Öppna Internet Explorer
  2. Välj menyn ”Verktyg” och ”Internetalternativ”
  3. Klicka på fliken ”Sekretess” och flytta skjutreglaget under ”Inställningar” längst upp ifall du vill blockera alla cookies
  4. Klicka ”OK” 

Edge

  1. Öppna Edge
  2. Klicka på ikonen för Edge-menyn
  3. Klicka på ”Inställningar”
  4. Klicka på ”Visa avancerade inställningar”
  5. Scrolla ner till ”Cookies” och välj ”Blockera cookies”
Extra information om att radera cookies

För ytterligare information om vad cookies är och hur du raderar cookies hänvisar vi till denna guide, klicka här.

Ändringar i integritetspolicyn

Vi kan komma att uppdatera denna integritetspolicy för att återspegla ändringar i våra praxis eller för att följa lagstiftningen. Vi rekommenderar att våra besökare regelbundet granskar policyn för att hålla sig uppdaterade om hur vi hanterar användarinformation.

Kontakta oss

Om du har frågor, förfrågningar eller klagomål gällande integritetspolicyn för dubmark.com, vänligen kontakta oss via:

info@dubmark.com

Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (Datainspektionen) på följande address:

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Postaddress: Box 8114, 104 20 Stockholm